maanantai 10. maaliskuuta 2014

Etäpopetuskirjasto.

Hankkeen loppu lähenee, mutta vauhti tuntuu vain kiihtyvän. On virtuaalivanhempainiltaa, etäopetusta, etäpalavereja, etäopetuskirjastotätinä toimimista muutamia mainitakseni.

Aloitetaan etäopetuskirjastosta. Lumihankkeen merkittävin aikaansaannos lienee koulullemme perustettu etäopetuskirjasto. Idea ja perimmäinen idea löytyy OPH:n hyvistä käytänteistä eli täältä. Lyhyesti kuitenkin, ajatuksena on että hankkeen myötä hankitun laitekannan ja osaamisen myötä voidaan tarjota sairaan tai loukkaantuneen lapsen etäopetusmahdollisuutta muille oman alueen kouluille. Hyvin on sana kiirinyt ja yhteydenottoja on aiheen tiimoilta tullut useita. Ehkä jossain vaiheessa saamme kuulla myös etäopetuskirjaston "asiakkaiden" kokemuksia asiasta. 

Ja sitten muihin aiheisiimme.
Helmikuussa Lumihankkeen innoittamana ja mahdollistamana uusi rehtorimme päätti pitää virtuaalivanhempainillan. Eli rehtori, opettajat ja muu henkilökunta veti vanhempainillan koululta (oishan nekin voineet olla kukin tahollaan) ja oppilaat vanhempineen osallistuivat Adobe Connectin kautta kotikoneelta/tabletilta/älypuhelimeltaan kuka mistäkin. Hyvin tuntui toimivan, itse osallistuin tapahtumaan Kemi-Tornio-moottoritiellä reissun päällä. Jatkossakin näitä kuulemma järjestetään, mutta tarkoituksena on silloin tällöin nähdä vanhempia myös livenä.

Näillä mennään kohti parhaita hiihtokelejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti