lauantai 7. syyskuuta 2013

Tartu tulevaisuuteen!

Tiistaina saimme kunnian osallistua Tatu ry:n Nivelvaiheen nuotit-projektin puitteissa järjestettyyn seminaariin Lapin keskussairaalassa. Paikalla oli ihmisiä mm. sairaanhoito- ja kuntoutuspuolelta, opetuspuolelta sekä tietysti Tatu Ry:n omaa väkeä.

Seminaarissa käsiteltiin tapaturmaisesti loukkaantuneiden nuorten tukemista elämän nivelvaiheissa eri tahojen näkökulmista. Mieleenpainuvin puheenvuoro tuli liikenneonnettomuudessa pysyvästi vammautuneen nuoren naisen suusta. Järkyttävästä tapaturmasta huolimatta hän oli pystynyt säilyttämään positiivisen asenteen elämään ja voittamaan eteen tulleet vaikeudet. Nuoresta iästään huolimatta hän oli opiskelumaailmassa saavuttanut jo tähän mennessä enemmän kuin moni koko elämässään. Kuuleman perusteella muodostui käsitys vahvasta ja positiivisesta ihmisestä, joka pärjää elämässään jatkossakin.

Meiltä pyydetyssä puheenvuorossa käsittelimme koulun tarjoamia mahdollisuuksia vammautuneen nuoren elämässä, niin sairaalakoulun, kuin tavallisen peruskoulunkin näkökulmasta. Samalla saimme levitettyä tietoa hankkeestamme yhä laajemman ihmisjoukon korviin.

Syksyn mittaan hanke- ja etärintamalla on viritteillä monenlaista. Ensi viikolla ohjelmassa on henkilökunnan "täydennyskoulutusta" hankkeen puitteissa hankittujen tablettien hyödyntämisestä opetuskäyttöön.  Uuden rehtorin toimesta olemme suunnitelleet etä-/virtuaalivanhempainiltaa. Mm. näistä sekä monesta muusta asiasta lisää tulevina viikkoina.

Roikkukaa kanavilla.

1 kommentti:

  1. Suuret kiitokset puheenvuorostanne seminaarissa. Etäopetuksen mahdollisuudet olivat monille osallistujille uutta tietoa ja herättivät kovasti kiinnostusta. Muuttuneessa elämäntilanteessa tapaturman tai sairastumisen jälkeen on erityisen tärkeää, että nuoren tärkeät, tutut ja turvalliset asiat kuitenkin säilyvät eli esimerkiksi kiinteä yhteys kavereihin.
    Me yritetään laittaa portaali pian kuntoon ja toivotaan, että sitä voi myös hyödyntää tiedotuskanavana etäopetuksesta mutta myös apuvälineenä henkilöstölle.
    Yhdessä olemme enemmän!

    terveisin TATUlaiset

    VastaaPoista