torstai 14. maaliskuuta 2013

Skype toimii!!

Etäopetushankkeissa ympäri Suomen, on käytetty erilaisia välineitä etäopetuksen toteuttamiseen. On yhtä juhlaa kun välinepuoli on kohdallaan. Entäpä jos ei aina olekaan, mikä silloin eteen? Yhdeksi hyväksi "köyhänmiehen" ratkaisuksi on osoittautunut Skype! Kun ollaan 3g verkossa ja toisessa päässä käytettävissä on tablet-laite, näyttää yhteydenpito onnistuvan Skypellä hyvin. Ainoa ongelma on kuvanlaatu, joka ei mahdollista dokumenttien näyttämistä Skypen videokuvan välityksellä kovin hyvin. Ratkaisuna olisi tietenkin työpöydän jakaminen. Sitä ei taida kuitenkaan Skypen mobiilisovelluksesta löytyä?

Adobe connect on varmaankin paremmin opetuksessa toimiva sovellus työpöydän jakamisineen ynnä muineen. Skypelläkin saadaan aikaan se tärkeä livekontakti, joka jaksaa innostaa aina myös sairaalakoulun kotiopetuksessa olevaa oppilastakin. Rovaniemellä Tukikoti Haavemaan hieno henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä ja mahdollistamassa etäopetusta, sen kokeilemista ja kehittämistä. He ovat hankkineet laitteistoa ja olleet tukena etäopetustilanteissa. Tämä on mahdollistanut sujuvan kotiopetuksen toteutumista. Onhan se hienoa ettei tiukassa tilanteessa tarvitse yhden tunnin takia käynnistää autoa -33 asteen pakkaseen.

Lämpin terveisin, Kyösti Saraste, -33 asteen pakkasesta

1 kommentti:

  1. Kuulostaa aivan loistavalta! Samanlaisia kokemuksia on meilläkin skypestä. Pc:n ja läppäreiden (win ja mac) Skype-sovelluksesta työpöydänjako-ominaisuus löytyy soita-valikon alta. terv. Harri Mantila, Masku ( eSKO-hanke)

    VastaaPoista