maanantai 10. joulukuuta 2012

Langattomia terveisiä sairaalakoululta!


Tervehdys



Sain kuulla sairaan lapsen etäopetukseen keskittyvästä Lumi-hankkeesta alkusyksystä. Se herätti mielenkiintoa, koska sairaalaopetuksessa langattomille yhteyksille olisi tarvetta useissakin opetustilanteissa. Tällaisia voisivat olla kotiopetus, osasto-opetus, lyhyet kriisijaksot, pitkät etäisyydet jne.

Saimme muutaman Ipadin koulullemme syksyllä. Teimme lyhyen opiskelukierroksen langattoman viestinnän asiantuntijoiden luokse Rantavitikan koululle ja Lapin sairaanhoitopiiriin, jossa tutustuimme Adobe connectin toimintaan ja mahdollisuuksiin. Seuraavaksi kokeilimme yhteyttä opettajien kesken ja sitten seurasi testi opettajan ja oppilaan välillä.
Opetustilanteen kokeilu innosti oppilasta kovasti. Oppilaat ovat nykyään kasvaneet näiden tietoteknisten välineiden kanssa ja saattavat olla hyvinkin syvällisesti perillä niistä, aina asetuksiin ja säätöihin asti. Sehän on hyvä pohja langattomasti tapahtuvalle opetukselle kun opetusvälineet motivoivat opiskeluun.

Ongelmia? Ei pahoja, mutta uusien ohjelmien kanssa on tottunut hieman taikinoimaan aluksi, sehän kuuluu asiaan. Lähinnä problematiikka liittyi visioon täydellisestä langattomuudesta, johon 3G-yhteys ei luo täyttä vakautta meilläpäin. Yhteyden kannalta toimivin ratkaisu olisi se, että lähettävässä päässä olisi kiinteällä yhteydellä varustettu perinteinen Pc ja vastaanottavassa päässä Ipadi wlanin kautta netissä.

Jatkamme mielenkiinnolla projektissa mukana ja odottelemme tilaisuuksia päästä kokeilemaan langatonta opetusta lisääkin.

Ystävällisesti Kyösti, Rovaniemen sairaalakoulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti